Thaw the mussels if necessary. To do this, leave them in the refrigerator overnight after removing them from the freezer. Cook pasta in boiling water for 10 minutes until al dente. Wash and peel the garlic, chop it coarsely.
При необходимости разморозьте мидии. Для этого оставьте их на ночь в холодильнике, вынув из морозилки. Отварите макароны в кипящей воде 10 минут до состояния al dente. Помойте и очистите чеснок, крупно нарубите его.
Add olive oil and butter to the pan. Place the container over medium heat. Heat the oil mixture. Fry garlic in it until golden brown. Remove it from the pan and add the peeled mussels to the garlic oil. Simmer them for 3 minutes over medium heat. Pour in the cream and bring to a boil. Turn off the stove.
Добавьте в сковороду оливковое и сливочное масло. Поставьте емкость на средний огонь. Разогрейте масляную смесь. Обжаривайте в ней чеснок до образования золотистой корочки. Уберите его из сковороды, а к чесночному маслу добавьте очищенные мидии. Тушите их 3 минуты на среднем огне. Влейте сливки, доведите до кипения. Выключите плиту.
Add pasta to the sauce with mussels, stir, heat over heat for 1 minute. If the sauce is too thick, add a little water.
Добавьте макароны к соусу с мидиями, перемешайте, прогрейте на огне в течение 1 минуты. Если соус получился слишком густой, добавьте немного воды.
Serve pasta with mussels in creamy sauce in a deep bowl.
Подавайте пасту с мидиями в сливочном соусе в глубокой тарелке.