Prepare the scallops and let them thaw on their own. Cut the garlic into slices. Grate the cheese. Rinse the rice in water until the water runs clear and boil until done.
Подготовьте гребешки, дайте им оттаять самостоятельно. Нарежьте чеснок на пластинки. Натрите сыр на терке. Промойте рис в воде, пока вода не станет прозрачной, и отварите до готовности.
Place butter in a frying pan, melt it over high heat and add chopped garlic. Fry for 1 minute. Place the scallops in the pan. Fry, stirring, for about 2 minutes. Add cream, salt and seasonings to the pan. Stir thoroughly, bring the cream to a boil and reduce the heat to low. Cook for 2 minutes until the sauce thickens.
Положите в сковороду сливочное масло, растопите его на сильном огне и добавьте нарезанный чеснок. Обжаривайте 1 минуту. Положите на сковороду гребешки. Обжаривайте, помешивая, около 2 минут. Добавьте в сковороду сливки, соль и приправы. Тщательно перемешайте, доведите сливки до кипения и убавьте огонь до минимума. Готовьте 2 минуты до загустения соуса.
Place the cooked rice in a heatproof dish. Place the scallops on the rice and pour the sauce from the pan over them. Sprinkle grated cheese on top and place in an oven preheated to 220 ℃ for 3-5 minutes.
Выложите готовый рис в жаропрочную форму. На рис положите гребешки и полейте соусом со сковороды. Посыпьте сверху тертым сыром и поставьте в нагретую до 220 ℃ духовку на 3-5 минут.
Sprinkle the finished dish with a freshly ground mixture of peppers and chopped herbs.
Готовое блюдо посыпьте свежемолотой смесью перцев и измельченной зеленью.