Pour water into a saucepan and place over high heat. Rinse the head of broccoli well under running water, dry with a paper towel and separate into florets. Grate the cheese (hard and processed) on a coarse grater. Peel the garlic clove and pass it through a press. Preheat the oven to 180℃. Grease a baking dish with butter. Wash and dry lettuce leaves.
В кастрюлю налейте воду и поставьте на сильный огонь. Кочан брокколи хорошо промойте под проточной водой, обсушите бумажным полотенцем и разберите на соцветия. Сыр (твердый и плавленый) натрите на крупной терке. Очистите зубчик чеснока и пропустите его через пресс. Разогрейте духовку до 180 ℃. Форму для запекания смажьте сливочным маслом. Помойте и просушите салатные листья.
Add salt to boiling water and lower the cabbage florets. Once boiling, cook for 4 minutes over medium heat. Place the broccoli in a colander to drain completely.
В кипящую воду добавьте соль и опустите соцветия капусты. После закипания варите 4 минуты на среднем огне. Откиньте брокколи на дуршлаг, чтобы вода полностью стекла.
Pour the cream into a saucepan and place over medium heat. After 5 minutes, add cream cheese in small portions and stir until it dissolves. When the sauce is smooth, remove from heat. Add pepper, nutmeg, garlic, salt and stir.
В сотейник влейте сливки и поставьте на средний огонь. Через 5 минут добавьте небольшими порциями плавленый сыр и перемешивайте, пока он не растворится. Когда соус станет однородным, снимите с плиты. Добавьте перец, мускатный орех, чеснок, посолите и перемешайте.
Place the broccoli florets in a baking dish, pour in the sauce and sprinkle with cheese.
Соцветия брокколи переложите в форму для запекания, залейте соусом и посыпьте сыром.
Serve broccoli in cream sauce with lettuce leaves.
Подайте брокколи в сливочном соусе с салатными листьями.