If the shrimp are frozen, place them in a small bowl of warm water for 5 minutes. Clean the shrimp, rinse under cold water and dry with a dry cloth. Wash the parsley and chop finely. Peel the garlic and chop thinly. Peel the onion and cut into small cubes.
Если креветки замороженные, положите их в небольшую миску с теплой водой на 5 минут. Очистите креветки, промойте под холодной водой и просушите сухой тканью. Помойте петрушку и мелко нарубите. Чеснок очистите и тонко нарежьте. Лук почистите и нарежьте мелкими кубиками.
Pour water into a saucepan, place over high heat and bring to a boil. Add a tablespoon of salt and add pasta to the water. Bring to a boil again and cook until al dente for 10 minutes. Drain in a colander.
В кастрюлю налейте воду, поставьте на сильный огонь и доведите до кипения. Добавьте столовую ложку соли и отправьте в воду макароны. Снова доведите до кипения, варите до состояния «аль денте» 10 минут. Откиньте на дуршлаг.
Melt butter in a preheated frying pan, add onion and garlic. Fry until soft, 1-2 minutes, stirring occasionally. Add peeled shrimp, salt and pepper. Fry the shrimp on each side for 30-40 seconds.
В разогретой сковороде растопите масло, добавьте лук и чеснок. Обжарьте до мягкости 1-2 минуты, периодически помешивая. Добавьте очищенные креветки, посолите, поперчите. Обжарьте креветки с каждой стороны по 30-40 секунд.
Pour cream into the pan with the shrimp and stir. Add finely chopped parsley and bring to a boil. The sauce should thicken slightly.
В сковороду к креветкам влейте сливки, перемешайте. Добавьте мелко нарезанную петрушку и доведите до кипения. Соус должен слегка загустеть.
Add cooked pasta to the pan with shrimp and cream sauce. Stir and heat together.
В сковороду с креветками и сливочным соусом добавьте сваренную пасту. Перемешайте и прогрейте вместе.
Serve the dish with grated cheese.
Подавайте блюдо с тертым сыром.