Wash, peel the potatoes and cut into thin slices, no more than 1 centimeter thick. Peel and chop the garlic. Grate the hard cheese on a medium or fine grater. Turn on the oven to preheat.
Помойте, очистите от кожуры картофель и нарежьте тонкими кружочками, толщиной не более 1 сантиметра. Чеснок очистите и измельчите. Твердый сыр натрите на средней или мелкой терке. Включите духовку разогреваться.
In a deep bowl, mix cream, grated cheese, chopped garlic. Salt, pepper and mix again.
В глубокой миске смешайте сливки, тертый сыр, измельченный чеснок. Посолите, поперчите и еще раз перемешайте.
Grease a baking dish with butter. Lay out a row of potatoes, add a little salt and pepper. Top with cream sauce. Layer all the potatoes in a similar manner. Cover the last layer generously with the remaining sauce.
Смажьте сливочным маслом форму для запекания. Выложите ряд картофеля, немного посолите и поперчите. Сверху полейте сливочным соусом. Подобным образом выложите весь картофель слоями. Последний слой обильно полейте оставшимся соусом.
Cover the baking dish with foil and place in an oven preheated to 200 ℃ for 30 minutes. Remove the foil from the pan and place back in the oven for another 10-15 minutes until the potatoes are fully cooked. Thanks to the cheese, the potatoes will be covered with a golden crust.
Форму для запекания прикройте фольгой, поставьте в заранее разогретую до 200 ℃ духовку на 30 минут. Уберите фольгу с формы и поставьте обратно в духовку еще на 10-15 минут до полной готовности картофеля. Благодаря сыру картофель покроется золотой корочкой.
Sprinkle the dish with chopped parsley and serve.
Посыпьте блюдо нарезанной петрушкой и подайте к столу.