Rinse the salmon fillet with cold water, dry and cut into slices about five centimeters thick. Wash the lemon and eggs. Wash the greens and chop finely. Grate the cheese on a fine grater. Turn on the oven to preheat.
Филе семги промойте холодной водой, обсушите и нарежьте ломтиками толщиной около пяти сантиметров. Помойте лимон и яйца. Зелень помойте и мелко нарежьте. Сыр натрите на мелкой терке. Включите духовку разогреваться.
Grate the lemon zest on a fine grater. Squeeze the juice into a separate container. Remove any seeds and pulp from the liquid.
Натрите цедру лимона на мелкой терке. Выжмите сок в отдельную емкость. Очистите жидкость от косточек и мякоти.
Rub the salmon with salt and pepper. Place the pieces in a baking dish and sprinkle with fresh lemon juice. Leave to marinate for 15 minutes.
Натрите семгу солью и перцем. Положите кусочки в форму для запекания и полейте свежевыжатым соком лимона. Оставьте мариноваться на 15 минут.
In a separate container, pour the cream over the egg yolks. Mix until smooth. Add herbs, grated cheese, mustard and lemon zest. Stir well. Pour the prepared sauce over the salmon.
В отдельной емкости залейте сливками яичные желтки. Смешайте до однородности. Добавьте зелень, тертый сыр, горчицу и лимонную цедру. Хорошо размешайте. Залейте семгу готовым соусом.
Place the salmon in an oven preheated to 190-200 ℃. Bake for about 20 minutes. This time is enough for the sauce to evaporate a little and for the salmon to become saturated with the aroma of cream.
Поставьте семгу в разогретую до 190-200 ℃ духовку. Запекайте около 20 минут. Этого времени достаточно, чтобы соус немного выпарился, а семга пропиталась ароматом сливок.
Before serving, garnish the dish with lemon slices and finely chopped parsley.
Перед подачей украсьте блюдо лимонными дольками и мелко нарезанной зеленью петрушки.