Wash the orange and grate the zest. Fill a saucepan with water and put it on the fire; you will need it for the water bath. Pour cold water into a separate bowl.
Помойте апельсин, натрите цедру. Наберите в кастрюлю воду и поставьте на огонь, она понадобится для водяной бани. В отдельную миску налейте холодную воду.
Mix eggs with sugar, vanilla, zest and orange juice in an empty bowl. Place the bowl in a container of hot water, but be careful not to let any water get inside. Stirring, heat to 72°C.
Смешайте в пустой миске яйца с сахаром, ванилью, цедрой и апельсиновым соком. Поставьте миску в емкость с горячей водой, но следите, чтобы вода не попадала внутрь. Помешивая, нагрейте до 72 °С.
Place the ice cream container in a bowl of cold water and beat with a mixer until the mixture has cooled completely. Pour in the cream. Beat the mixture until fluffy. Place in pan and freeze for several hours.
Емкость с мороженым поставьте в миску с холодной водой и взбивайте миксером, пока масса полностью не остынет. Влейте сливки. Взбивайте массу до пышности. Выложите в форму и заморозьте на несколько часов.