Separate the yolks from the whites, cool the cream. Wash the strawberries and puree them in a blender.
Отделите желтки от белка, охладите сливки. Помойте клубнику, взбейте ее блендером в пюре.
Stir the yolks, add milk and sugar to them. Place the pan on the fire and cook the mixture until thick, stirring constantly. Pour the mixture into a bowl. Cool at room temperature while continuing to stir. In a separate container, whip the chilled cream. Add strawberry puree to them. Gently mix the cream with strawberries into the cooled egg-milk mixture. Pour into the mold, cover with film. Place in the freezer for 60 minutes. Stir the ice cream and leave it in the freezer for a few more hours. Stir every 25-30 minutes to ensure the ice cream is as fluffy as possible.
Размешайте желтки, добавьте к ним молоко и сахар. Поставьте кастрюлю на огонь и варите массу до густой консистенции, постоянно помешивая. Перелейте массу в миску. Остудите при комнатной температуре, продолжая помешивать. В отдельной емкости взбейте охлажденные сливки. Добавьте к ним пюре из клубники. Сливки с клубникой аккуратно смешайте с остывшей яично-молочной смесью. Перелейте в форму, накройте пленкой. Поставьте в морозилку на 60 минут. Перемешайте мороженое и оставьте еще на несколько часов в морозилке. Помешивайте каждые 25-30 минут, чтобы мороженое получилось максимально воздушным.
Place the finished ice cream in a bowl, garnishing with salted caramel, strawberry topping and a sprig of mint.
Готовое мороженое выложите в креманку, украсив соленой карамелью, клубничным топингом и веточкой мяты.