Wash the champignons under running water and dry with a paper towel. Wash and peel the vegetables.
Шампиньоны вымойте под проточной водой и обсушите бумажным полотенцем. Овощи вымойте и почистите.
Cut the onion into small cubes. Grate the carrots on a medium grater. Fry the vegetables in a frying pan with a small amount of sunflower oil. Add sliced mushrooms. Season with salt and pepper.
Лук нарежьте кубиками небольшого размера. Морковь натрите на средней терке. Обжарьте овощи на сковороде с добавлением небольшого количества подсолнечного масла. Добавьте нарезанные ломтиками шампиньоны. Посолите и приправьте перцем.
While the vegetables are roasting, prepare the liquid base for the sauce. Pour a small amount of water into a deep bowl and add flour. Mix thoroughly so that there are no lumps. Pour in the remaining water. Add salt and pepper and stir again.
Пока обжариваются овощи, подготовьте жидкую основу для соуса. В глубокую миску налейте небольшое количество воды и добавьте муку. Тщательно перемешайте, чтобы не было комочков. Влейте оставшуюся воду. Добавьте соль и перец и еще раз перемешайте.
Pour the flour and water mixture into the pan with the mushrooms, cover and simmer over medium heat for 5 minutes. Add sour cream, stir. Reduce heat to low and simmer for 2 minutes.
Вылейте смесь муки с водой в сковороду с грибами, накройте крышкой и тушите на среднем огне 5 минут. Добавьте сметану, перемешайте. Убавьте огонь до минимального и тушите 2 минуты.
Pour the prepared gravy into a gravy boat, sprinkle with finely chopped dill. Serve the sauce hot with any side dish.
Готовую подливу перелейте в соусник, посыпьте мелко нарезанной зеленью укропа. Подавайте соус горячим с любым гарниром.