Добавляйте треки, книги, тексты, слова в избранное! Для этого пройдите простую регистрацию.
Английский может быть забавным и веселым – переходите на наш телеграмм канал!

Recipes / Mushroom sauce made from dried mushrooms Грибной соус из сушеных грибов

Грибной соус из сушеных грибов Mushroom sauce made from dried mushrooms

Mushroom sauce made from dried mushrooms is an ancient dish of Russian cuisine. Since ancient times, people have been preparing forest products for future use: salting, pickling and drying. In winter, dried mushrooms were used to make aromatic soups, make gravies and stuffing for pies. In the classic recipe for dried mushroom sauce, housewives used noble mushrooms - porcini mushrooms. But from boletus, boletus, boletus or chanterelles the dish is no worse.


Грибной соус из сушёных грибов — древнее блюдо русской кухни. Издавна люди заготовляли дары леса: солили, мариновали и сушили. Из сухих грибов зимой варили ароматные супы, делали подливы и начинку для пирогов. В классическом рецепте соуса из сушёных грибов хозяйки использовали благородные грибы — белые. Но из подосиновиков, подберёзовиков, маслят или лисичек получается блюдо не хуже.


Steps / Шаги:

  1. Pour boiling water over dried mushrooms and leave for 3-4 hours. Then rinse them, boil in salted water for 15-20 minutes and drain in a colander. Do not pour out the broth.
    Сушеные грибы залейте кипятком и оставьте на 3-4 часа. Затем промойте их, отварите в подсоленной воде 15-20 минут и откиньте на дуршлаг. Бульон не выливайте.
  2. Melt butter in a frying pan. Add flour and stir lightly. Finely chop the mushrooms. Place in a frying pan with oil. Fry over medium heat for 5-7 minutes, stirring constantly. Season with salt and pepper.
    На сковороде растопите сливочное масло. Добавьте муку и слегка припустите ее. Грибы мелко нарежьте. Выложите на сковороду с маслом. Обжаривайте на среднем огне 5-7 минут, постоянно помешивая. Посолите и приправьте перцем.
  3. Pour the broth remaining after cooking into the fried mushrooms and stir. Cover the pan with a lid. Simmer over low heat for about 15 minutes, stirring occasionally.
    В обжаренные грибы влейте бульон, оставшийся после варки, перемешайте. Накройте сковороду крышкой. Тушите на минимальном огне примерно 15 минут, периодически помешивая.
  4. Sprinkle the finished dried mushroom sauce with fresh or dried herbs to taste.
    Готовый соус из сушеных грибов посыпьте свежей или сушеной зеленью по вкусу.
Резепт с сайта foods3.ru
Recipe from foods3.su

eng3info@gmail.com Наш телеграм канал 🤖 Бот учит английскому