Pour boiling water over dried mushrooms and leave for 3-4 hours. Then rinse them, boil in salted water for 15-20 minutes and drain in a colander. Do not pour out the broth.
Сушеные грибы залейте кипятком и оставьте на 3-4 часа. Затем промойте их, отварите в подсоленной воде 15-20 минут и откиньте на дуршлаг. Бульон не выливайте.
Melt butter in a frying pan. Add flour and stir lightly. Finely chop the mushrooms. Place in a frying pan with oil. Fry over medium heat for 5-7 minutes, stirring constantly. Season with salt and pepper.
На сковороде растопите сливочное масло. Добавьте муку и слегка припустите ее. Грибы мелко нарежьте. Выложите на сковороду с маслом. Обжаривайте на среднем огне 5-7 минут, постоянно помешивая. Посолите и приправьте перцем.
Pour the broth remaining after cooking into the fried mushrooms and stir. Cover the pan with a lid. Simmer over low heat for about 15 minutes, stirring occasionally.
В обжаренные грибы влейте бульон, оставшийся после варки, перемешайте. Накройте сковороду крышкой. Тушите на минимальном огне примерно 15 минут, периодически помешивая.
Sprinkle the finished dried mushroom sauce with fresh or dried herbs to taste.
Готовый соус из сушеных грибов посыпьте свежей или сушеной зеленью по вкусу.