Wash the champignons under running water, dry with a paper towel and cut. Peel the onion and cut into small cubes. Boil the chicken fillet until tender and cut into small cubes.
Шампиньоны помойте под проточной водой, просушите бумажным полотенцем и нарежьте. Репчатый лук очистите и нарежьте мелкими кубиками. Куриное филе отварите до готовности и нарежьте мелкими кубиками.
Prepare a liquid base for the sauce. In a deep bowl, combine water and flour, stir until smooth.
Приготовьте жидкую основу для соуса. В глубокой миске смешайте воду и муку, перемешайте до однородной массы.
Place the champignons in a heated frying pan with sunflower oil and fry over high heat for 10 minutes. Add chopped onion and minced garlic. Reduce heat to medium and fry for 5-7 minutes, stirring occasionally. Add chicken fillet to mushrooms and onions. Reduce heat to low.
Шампиньоны выложите на разогретую сковороду с подсолнечным маслом и обжаривайте на сильном огне 10 минут. Добавьте нарезанный лук и измельченный чеснок. Убавьте огонь до среднего и обжаривайте 5-7 минут, периодически помешивая. Филе курицы добавьте к грибам с луком. Убавьте огонь до минимального.
Pour the flour mixture into the pan with the mushrooms and chicken. Add sour cream and butter. Season with salt and pepper. Mix thoroughly. Close the lid and simmer for 10 minutes.
Вылейте мучную смесь в сковороду с грибами и курицей. Добавьте сметану и сливочное масло. Посолите и приправьте перцем. Тщательно перемешайте. Закройте крышкой и тушите в течение 10 минут.
Pour the prepared chicken and mushroom sauce into a gravy boat and serve hot.
Готовый курино-грибной соус налейте в соусник и подавайте к столу горячим.