Prepare all the necessary ingredients. Wash tomatoes, zucchini, carrots and bell peppers and dry with a paper towel. Peel the carrots and garlic. Prepare clean and dry glass jars with lids. Preheat the oven to 100-120 ⁰C.
Подготовьте все необходимые ингредиенты. Помидоры, кабачки, морковь и болгарский перец помойте и просушите бумажным полотенцем. Морковь и чеснок очистите. Подготовьте чистые и сухие стеклянные банки с крышками. Разогрейте духовку до 100-120 ⁰С.
First, sterilize the jars and lids. Place the jars and lids in the preheated oven without covering the jars with lids. 0.5 liter jars are sterilized for 10 minutes, and
Сначала простерилизуйте банки и крышки. Банки и крышки поставьте в разогретую духовку, не накрывая банки крышками. Банки объемом 0,5 л стерилизуют 10 минут, а
Cut the carrots into large 1.5 cm slices.
Морковь нарежьте на крупные дольки размером 1,5 см.
Remove the stem from the tomatoes and cut into 2 cm slices.
У помидоров удалите плодоножку и нарежьте на дольки размером 2 см.
Cut the zucchini into large pieces 2.5–3 cm in size.
Кабачки нарежьте на крупные кусочки размером 2,5–3 см.
Remove the stem and seeds from the bell pepper and cut into thin slices 3-5 mm in size.
У болгарского перца удалите плодоножку и семечки и нарежьте на тонкие слайсы размером 3-5 мм.
Heat a thick-bottomed saucepan with vegetable oil and add the tomatoes.
Разогрейте сотейник с толстым дном с добавлением растительного масла и выложите помидоры.
Add carrots, zucchini and bell peppers to the tomatoes.
К помидорам добавьте морковь, кабачки и болгарский перец.
Add salt, sugar, pepper, vinegar and finely chopped garlic. Simmer all ingredients for 25 minutes, stirring constantly.
Добавьте соль, сахар, перец, уксус и мелко нарубленный чеснок. Тушите все ингредиенты в течение 25 минут, постоянно помешивая.
Place the vegetables in a blender and puree until smooth.
Овощи переложите в блендер и пробейте их до однородности.
Remove the jars with lids from the oven and place the adjika into them. Close the jars tightly with lids. Wrap the hot adjika in something warm and leave for 24 hours. Store the sauce in the refrigerator or cool place. Avoid exposure to sunlight. Bon appetit.
Банки с крышками достаньте из духовки и переложите в них аджику. Крепко закройте банки крышками. Горячую аджику заверните во что-то теплое и оставьте на 24 часа. Храните соус в холодильнике или прохладном месте. Не допускайте попадания солнечных лучей. Приятного аппетита.