Separate the whites from the yolks and cool the whites. Wash the strawberries, dry them, remove the stems. Cut into small pieces.
Отделите белки от желтков и охладите белки.Клубнику помойте, обсушите, удалите плодоножки. Нарежьте на небольшие кусочки.
Beat the protein mass. Do this with a mixer on low speed, increasing to medium. Bring to a strong foam and add sugar and vanillin or vanilla sugar in parts. Beat for another 10-15 minutes until thick and glossy.
Взбейте белковую массу. Делайте это миксером на низкой скорости, увеличивая до средней. Доведите до состояния крепкой пены и всыпьте частями сахар и ванилин или ванильный сахар. Взбивайте еще 10-15 минут до густой глянцевой массы.
Place the finished mixture on parchment paper. Spread evenly on a baking sheet about 1.5 cm thick and sprinkle with vanilla sugar. Place in an oven preheated to 170°C for 15-20 minutes.
Готовую массу выложите на пергаментную бумагу. Распределите равномерно по противню толщиной около 1,5 см и посыпьте ванильным сахаром. Поставьте в разогретую до 170°С духовку на 15-20 минут.
Turn off the oven and let the meringue cool for 5 minutes. Cover it with parchment paper and turn it over, removing the paper it was baked on. Cool completely.
Выключите духовку, пусть безе остывает в течение 5 минут. Накройте его пергаментной бумагой и переверните, сняв бумагу на которой оно пеклось. Полностью остудите.
Prepare the cream. Beat the cream, powdered sugar and cream cheese until thick and smooth.
Приготовьте крем. Взбейте сливки, сахарную пудру и сливочный сыр до густого однородного состояния.
Spread the cream evenly over the meringue and arrange the strawberry pieces. Using the edge of the paper, roll the meringue into a log. Place the roll directly in the paper in the refrigerator for 2 hours.
Равномерно нанесите крем на безе и разложите кусочки клубники. При помощи края бумаги сверните безе в рулет. Прямо в бумаге уберите рулет в холодильник на 2 часа.
Decorate the finished meringue roll with berries and chocolate.
Украсьте готовый рулет из безе ягодами и шоколадом.