Preheat the oven to 100°C. Prepare the whites by carefully separating them from the yolks. Leave them in the refrigerator for an hour or place them in the freezer for 5 minutes.
Разогрейте духовку до 100 °С. Приготовьте белки, аккуратно отделив от желтков. Оставьте их в холодильнике на час или поместите в морозилку на 5 минут.
Add a pinch of salt and sugar to the bowl with the whites. Start beating the egg whites until stiff foam forms.
В миску с белками добавьте щепотку соли и сахар. Начните взбивать белки до образования плотной пены.
Melt the chocolate in a water bath, remembering to stir. To do this, place it in a bowl placed over a pan of boiling water. Be careful not to let any water get into the bowl. Or put the plate of chocolate in the microwave for a few minutes.
Растопите шоколад на водяной бане, не забывая помешивать. Для этого поместите его в миску, размещенную на кастрюле с кипящей водой. Следите, чтобы вода не попала в миску. Либо на несколько минут поставьте тарелку с шоколадом в микроволновку.
Pour the chocolate into the whipped egg whites and stir several times.
Влейте шоколад ко взбитым белкам и несколько раз перемешайте.
Using a spoon or using a pastry bag, place the future dessert on parchment.
Ложкой или при помощи кондитерского мешка выложите будущий десерт на пергамент.
Bake in the oven for 60 minutes at 100°C.
Выпекайте в духовке 60 минут при 100 °С.
When ready, transfer the meringue to cool.
По готовности переложите безе для остывания.
Serve chocolate meringue with fresh berries - cherries and raspberries.
Подавайте шоколадное безе со свежими ягодами – вишней и малиной.