Cut a piece of parchment paper to fit the plate. Separate the whites from the yolks.
Вырежьте кусок пергаментной бумаги по размеру тарелки. Отделите белки от желтков.
Prepare the main mixture for dessert. Add powdered sugar to the whites. Mix thoroughly for 5 minutes. The result should be a light, relatively thick mass - not the same as when whipped.
Приготовьте основную массу для десерта. Добавьте в белки сахарную пудру. Тщательно перемешивайте в течение 5 минут. Должна получиться светлая, относительно густая масса – не такая как при взбивании.
Roll the mixture into balls. Place on parchment the size of a plate at a short distance.
Массу скатайте в шарики. Выложите на пергамент в размер тарелки на небольшом расстоянии.
Place the future dessert in the microwave for 1-1.5 minutes at 750 watts. When ready, do not open the door. Leave the meringue inside the microwave after turning it off for another minute.
Отправляйте будущий десерт в микроволновку на 1-1,5 минуты при мощности 750 ватт. По готовности не открывайте дверцу. Оставьте безе внутри микроволновки после выключения еще на минуту.
Before serving, place the meringue on a flat plate and garnish with chopped fruit, grated chocolate or honey.
Перед подачей выложите безе на плоскую тарелку и украсьте нарезанными фруктами, натертым шоколадом или медом.