Divide fresh cabbage into inflorescences and rinse with cold running water. Prepare a bowl for the liquid breading and a plate for the breadcrumbs.
Свежую капусту разделите на соцветия, промойте холодной проточной водой. Подготовьте миску для жидкой панировки и тарелку для сухарей.
Boil the cabbage. Place the cabbage in a saucepan, cover with cold water and cook over medium heat. Add salt to taste. It takes 10 minutes to cook cabbage. If you cook longer, the florets will begin to fall apart and become difficult to bread. If you are cooking frozen, place it in boiling water without defrosting. Place the finished cauliflower in a colander and leave for 15 minutes to cool.
Сварите капусту. Положите капусту в кастрюлю, залейте холодной водой и варите на среднем огне. Посолите по вкусу. Для варки капусты достаточно 10 минут. Если варить дольше, соцветия начнут разваливаться, и их трудно будет запанировать. Если готовите замороженную, положите ее в кипящую воду, не размораживая. Готовую цветную капусту откиньте на дуршлаг и оставьте минут на 15, чтобы она остыла.
Prepare the breading. In order for the dry breading of breadcrumbs to adhere well to the cabbage, it must first be dipped in liquid breading. Beaten eggs are usually used for this, but they drain quickly and do not coat the inflorescences well. In a bowl, lightly beat the eggs, sift the flour, add milk, salt, black pepper and mix thoroughly until smooth. Place breadcrumbs in a separate plate.
Приготовьте панировку. Чтобы сухая панировка из сухарей хорошо пристала к капусте, ее нужно предварительно обмакнуть в жидкую панировку. Для нее обычно используют взбитые яйца, но они быстро стекают и плохо обволакивают соцветия. В миске слегка взбейте яйца, просейте муку, добавьте молоко, соль, черный перец и тщательно перемешайте до однородной массы. В отдельную тарелку насыпьте панировочные сухари.
Fry the cauliflower in breadcrumbs in a frying pan. First dip each inflorescence into liquid breading. Then roll in breadcrumbs. Place the frying pan over medium heat and add oil. Wait until the pan gets hot. Place the florets in the pan and fry, turning carefully. The crust should become golden brown.
Обжарьте цветную капусту в сухарях на сковороде. Каждое соцветие сначала окуните в жидкую панировку. Затем обваляйте в сухарях. Поставьте сковороду на средний огонь и влейте масло. Дождитесь, пока сковорода раскалится. Выложите соцветия на сковороду и обжарьте, аккуратно переворачивая. Корочка должна стать золотистого цвета.
Cabbage in breadcrumbs tastes better while it is still warm and the crust is crispy. You can serve cauliflower with creamy, sour cream, mushroom or garlic sauce. To prepare garlic sauce, finely chop the herbs and garlic, mix them with sour cream and add salt. Mix all ingredients thoroughly and let the sauce sit for 5-10 minutes.
Вкуснее капуста в сухарях, пока она еще теплая, а корочка – хрустящая. К цветной капусте можно подать сливочный, сметанный, грибной или чесночный соус. Для приготовления чесночного соуса мелко нарежьте зелень и чеснок, смешайте их со сметаной и посолите. Все ингредиенты тщательно перемешайте и дайте соусу настояться 5-10 минут.