Peel the onion and garlic. Finely chop the onion, pass the garlic through a garlic press. Instead of store-bought minced meat, you can make your own homemade minced meat. In this case, it is better to use the top parts of the mascara. Pork neck or shoulder, and for beef - shoulder or brisket. Rinse the meat, remove veins and films, cut into small pieces. Cut off all the crusts from the bread slices, cut the crumb into pieces and soak in cold milk or water for 5-7 minutes.
Очистите лук и чеснок. Лук мелко нарежьте, чеснок пропустите через чесночный пресс. Вместо магазинного фарша можно приготовить домашний самостоятельно. В этом случае лучше использовать верхние части туши. Свиную шейку или лопатку, а у говядины — лопатку или грудинку. Мясо промойте, удалите прожилки и пленки, нарежьте небольшими кусками. Отрежьте от ломтиков хлеба все корки, нарежьте мякиш на кусочки и замочите в холодном молоке или воде на 5-7 минут.
Prepare minced meat for cutlets. Grind in a blender or mince the meat twice. Mix the meat with chopped onion and garlic, as well as bread well soaked in milk. Add salt, pepper and mix thoroughly.
Приготовьте фарш для котлет. Измельчите в блендере или 2 раза пропустите через мясорубку мясо. Смешайте мясо с измельченным луком и чесноком, а также хорошо размоченным в молоке хлебом. Добавьте соль, перец и тщательно перемешайте.
Form cutlets. It is better to form the cutlets by hand. To do this, rinse your hands with cold water and roll the minced meat into balls. Flatten the balls slightly to form patties. Roll the cutlets in breadcrumbs.
Сформируйте котлеты. Формировать котлетки лучше руками. Для этого ополосните руки холодной водой и скатайте из фарша шарики. Слегка сплюсните шарики, сформировав котлеты. Обваляйте котлеты в панировочных сухарях.
Fry the cutlets coated in breadcrumbs. Heat oil in a frying pan. Fry the cutlets in hot vegetable oil over low heat on both sides until golden brown. Place the finished cutlets in breadcrumbs on a paper towel so that excess fat drips off and is absorbed into the napkins.
Обжарьте котлеты, обваленные в сухарях. На сковороде разогрейте масло. Жарьте котлеты на горячем растительном масле на небольшом огне с двух сторон до образования румяной корочки. Готовые котлеты в сухарях выложите на бумажное полотенце, чтобы лишний жир стек и впитался в салфетки.
Serve the pork cutlets immediately after cooking. They come out very juicy. They can be served with pearl barley or wheat porridge or buckwheat. To prepare buckwheat, rinse the cereal under running water. Place 1 cup (200 g) of cereal in a saucepan and add 2 cups (400 ml) water and salt. Bring to a boil, reduce heat and simmer for 15–20 minutes. There is no need to stir the porridge during cooking.
Подавайте котлеты из свинины сразу после приготовления. Они получаютя очень сочными. Их можно подавать с перловой или пшеничной кашей или с гречкой. Для приготовления гречки промойте крупу под проточной водой. Выложите 1 стакан (200 г) крупы в кастрюлю и залейте 2 стаканами (400 мл) воды, посолите. Доведите до кипения, убавьте огонь и варите 15–20 минут. Во время варки перемешивать кашу не нужно.