Peel the onions and garlic. Rinse the rice thoroughly. Peel the carrots.
Очистите лук и чеснок от шелухи. Тщательно промойте рис. Очистите морковь.
Cut the garlic and onion into small slices. Cut carrots and tomatoes into cubes.
Мелкими дольками нарежьте чеснок и лук. Морковь и помидоры нарежьте кубиками.
Coarsely chop the smoked chicken.
Крупно нарежьте копченую курицу.
Place the onions and carrots in a saucepan and fry the vegetables in vegetable oil until soft.
Выложите лук и морковь в сотейник и обжарьте овощи до мягкости на растительном масле.
Add tomato paste and tomatoes to the saucepan and simmer the vegetables for another 5 minutes over low heat.
Добавьте в сотейник томатную пасту, помидоры и тушите овощи еще 5 минут на медленном огне.
Place chicken and rice in a saucepan. Pour water over ingredients and cook over medium heat for 15 minutes.
Выложите в сотейник курицу и рис. Залейте ингредиенты водой и варите на среднем огне 15 минут.
Salt and pepper the soup to taste, add spices and garlic. Cook the kharcho for another 5 minutes.
Посолите и поперчите суп по вкусу, добавьте специи и чеснок. Варите харчо еще 5 минут.
Remove the kharcho from the heat and let it brew for 30 minutes. Pour the soup into bowls and serve.
Снимите харчо с огня и дайте ему настояться 30 минут. Разлейте суп по тарелкам и подавайте к столу.
Before serving, garnish the contents of each plate with a basil leaf. An excellent dressing for kharcho soup would be sour cream or homemade mayonnaise.
Перед подачей на стол украсьте содержимое каждой тарелки листиком базилика. Отличной заправкой для супа харчо станет сметана или домашний майонез.