Wash the chili peppers and prepare jars for snacking.
Промойте перец чили, подготовьте банки для закуски.
Peel the garlic and place it in the bottom of the jar. According to your taste, you can add currant or grape leaves, cloves and other spices.
Очистите чеснок и переложите на дно банки. По вашему вкусу можно добавить листья смородины или винограда, гвоздику и другие пряности.
Place chili peppers in a jar and pour boiling water over them. Cover with a lid and let stand for 5-7 minutes.
Уложите в банку перец чили и залейте кипятком. Накройте крышкой и дайте постоять 5-7 минут.
Drain the water from the peppers into a saucepan and place on low heat. Add sugar and salt, bring to a boil. Finally, pour in the vinegar, stir and remove from heat.
Воду с перцев слейте в кастрюлю и поставьте на небольшой огонь. Добавьте сахар и соль, доведите до кипения. В конце влейте уксус, перемешайте и снимите с огня.
Pour the resulting brine over the peppers and seal the jars. Wrap the jars and leave at room temperature until completely cool. Then put the peppers in the cellar or refrigerator for storage.
Получившимся рассолом залейте перцы и закатайте банки. Укутайте банки и оставьте при комнатной температуре до полного остывания. Затем уберите перцы в погреб или холодильник на хранение.