Wash the zucchini and greens thoroughly. Rinse the snack jars well.
Тщательно помойте кабачки и зелень. Хорошо промойте банки для закуски.
Cut the washed zucchini into thin slices. If necessary, remove the skin from overripe or old zucchini.
Помытые кабачки нарежьте тонкими кружочками. Если необходимо, удалите кожуру с перезревших или старых кабачков.
Place fresh herbs in the bottom of sterilized jars, then add chopped zucchini. Pour boiling water over the zucchini, cover with a lid, and leave for 7-10 minutes.
На дно простерилизованных банок выложите свежую зелень, затем уложите нарезанные кабачки. Залейте кабачки кипятком, накройте крышкой, оставьте на 7-10 минут.
Drain the water from the zucchini into a saucepan and place on low heat. Add sugar, salt, peppercorns and bay leaf to the water. Bring the brine to a boil, add vinegar and remove from heat.
Воду с кабачков слейте в кастрюлю и поставьте на медленный огонь. Добавьте в воду сахар, соль, перец горошком и лавровый лист. Доведите рассол до кипения, добавьте уксус и снимите с огня.
Add peeled garlic to the zucchini and fill them with the prepared brine. Roll up, wrap the jars and leave for a day at room temperature. The next day, you can put the snack away for storage in a cellar or cold pit.
Добавьте к кабачкам очищенный чеснок и залейте их готовым рассолом. Закатайте, укутайте банки и оставьте на сутки при комнатной температуре. На следующий день можно убирать закуску на хранение в погреб или холодную яму.