Wash the cauliflower thoroughly. Remove the butter from the refrigerator in advance to obtain a soft consistency at room temperature.
Тщательно помойте цветную капусту. Сливочное масло заранее достаньте из холодильника для получения мягкой консистенции при комнатной температуре.
Divide the cabbage into medium-sized florets. Boil the cabbage in lightly salted water for 5-7 minutes and drain.
Разделите капусту на соцветия средних размеров. Отварите капусту в слегка подсоленной воде в течение 5-7 минут и слейте воду.
Grate the hard cheese on a coarse grater. In a small saucepan over medium heat, melt the butter in the milk.
Твердый сыр натрите на крупной терке. В небольшой кастрюле на среднем огне растопите в молоке сливочное масло.
Add flour, salt and spices, stirring, cook until the sauce becomes thick. At the end, add the grated cheese and wait until it begins to melt, forming a single mass.
Добавьте муку, соль и специи, помешивая, варите до густой консистенции соуса. В конце добавьте тертый сыр и дождитесь, когда он начнет плавиться, образуя единую массу.
Place parchment paper in a baking dish. Place cabbage florets on it. Pour the resulting sauce over the cabbage. Place the dish in the oven preheated to 200 ℃ for 10-15 minutes.
В блюдо для запекания уложите пергамент. Выкладывайте на него соцветия капусты. Сверху залейте капусту получившимся соусом. Отправьте блюдо в духовку, разогретую до 200 ℃, на 10-15 минут.
Divide the finished cabbage into portioned squares and place on serving plates. Garnish with a little paprika or a mixture of dried herbs.
Готовую капусту разделите на порционные квадраты и разложите на тарелки для подачи. Украсьте небольшим количеством паприки или смесью сушеных трав.