Wash the apples. Boil water in a saucepan.
Помойте яблоки. Вскипятите в кастрюле воду.
Grate the apples on a coarse or medium grater, squeeze the juice out of them using a sieve and spoon. Place the juice in the refrigerator.
Натрите яблоки на крупной или средней терке, отожмите из них сок при помощи сита и ложки. Сок уберите в холодильник.
Place the remaining pomace in boiling water and simmer over low heat for 10-12 minutes. Turn off the heat and let the broth brew for 30 minutes, then strain it through a sieve, add sugar and stir.
Оставшиеся выжимки опустите в кипящую воду, варите на медленном огне 10-12 минут. Выключите огонь и дайте отвару настояться 30 минут, после чего процедите его через сито, добавьте сахар и размешайте.
When the fruit drink has cooled halfway, add squeezed apple juice and stir.
Когда морс наполовину остынет, добавьте к нему выжатый яблочный сок и размешайте.
Serve homemade apple juice by pouring it into tall glass glasses and placing an orange slice on the rim of the glass. This will make a simple drink look like an exquisite restaurant cocktail.
Подавайте домашний яблочный морс, разлив его в высокие стеклянные стаканы, а на ободки стаканов наденьте по дольке апельсина. Так простой напиток будет выглядеть как изысканный ресторанный коктейль.