Rinse the berry (if it is frozen, excess ice will be washed off with water), remove the seeds.
Промойте ягоду (если она заморожена, лишний лед смоется водой), очистите ее от косточек.
Pour cold water over the seeded berries, put on the fire, bring to a boil, skim off the foam and cook for about 10-12 minutes over low heat.
Залейте очищенные от косточек ягоды холодной водой, поставьте на огонь, доведите до кипения, снимите пену и варите около 10-12 минут на медленном огне.
Remove the broth from the heat, leave it to brew for half an hour, then strain through a sieve.
Снимите отвар с огня, оставьте его настояться на полчаса, после чего процедите сквозь сито.
Pour the broth into the saucepan or saucepan again and put it on the fire again. Add sugar, bring to a boil and cook for another 5 minutes. Serve fruit drink warm or chilled.
Снова вылейте отвар в кастрюлю или сотейник и вторично поставьте на огонь. Добавьте сахар, доведите до кипения и варите еще 5 минут. Подавайте морс теплым или охлажденным.
Serve the cherry fruit drink by pouring it into transparent glasses and garnishing the drink with fresh mint leaves. In the summer, you can add a few fresh cherries to each glass.
Морс из вишни подавайте, разлив его в прозрачные стаканы и украсив напиток листочками свежей мяты. В летнее время можно положить в каждый стакан несколько свежих вишенок.