Squeeze the juice from the lemon.
Выжмите сок из лимона.
Puree the rowan berries in a blender.
Пюрируйте рябину в блендере.
Place the rowan puree in hot water, add sugar, lemon juice, and stir the mixture.
Выложите рябиновое пюре в горячую воду, добавьте сахар, сок лимона, перемешайте смесь.
Strain the rowan drink through a sieve. Serve rowan juice chilled.
Процедите рябиновый напиток сквозь сито. Рябиновый морс подавайте охлажденным.
Serve rowan fruit juice in beautiful glass cups, the rims of which are decorated with sugar. To do this, grease the edges of the cup with a slice of lemon, place it upside down on a saucer with sugar: the sugar will stick to the rim and will look elegant. Place a thin slice of lemon on the edge of the cup: this will turn a simple homemade fruit drink into a beautiful holiday drink.
Подавайте морс из рябины в красивых стеклянных чашках, ободки которых украшены сахаром. Для этого смажьте края чашки долькой лимона, поставьте ее вверх дном на блюдце с сахаром: сахар пристанет к ободку и будет выглядеть нарядно. Наденьте на край чашки тонкую дольку лимона: так простой домашний морс превратится в красивый праздничный напиток.