Wash the lemons and scald them with boiling water to disinfect.
Вымойте лимоны и ошпарьте их кипятком для дезинфекции.
Squeeze the juice out of the lemons and put them in the refrigerator, after removing any seeds from the juice.
Выжмите сок из лимонов и уберите в холодильник, предварительно убрав из сока попавшие в него косточки.
Cut the lemon peels randomly into pieces, place them in a saucepan, cover with water and put on fire. After boiling, add sugar, stir and cook the broth for 3 minutes. Remove from heat and let sit for at least 2.5 hours.
Кожурки от лимонов разрежьте произвольно на кусочки, выложите их в кастрюлю, залейте водой и поставьте на огонь. После закипания добавьте сахар, размешайте и варите отвар 3 минуты. Снимите с огня и дайте настояться минимум 2,5 часа.
Strain the broth, combine it with the juice squeezed out in advance. Serve chilled or warmed.
Процедите отвар, соедините его с отжатым заранее соком. Употребляйте в охлажденном или подогретом виде.
Serve lemon juice in clear glasses, rimmed with thin lemon slices and garnished with mint leaves. This will make an ordinary homemade drink look like a restaurant cocktail.
Подавайте лимонный морс в прозрачных стаканах, надев на их края тонкие дольки лимона и украсив напиток листьями мяты. Так обычный домашний напиток будет выглядеть как ресторанный коктейль.