Remove the “tails” from the berries, if any, and rinse the strawberries. Boil the water.
Удалите из ягод «хвостики», если они есть, промойте клубнику. Вскипятите воду.
Place the berries in a saucepan or saucepan and mash with a masher or fork.
Выложите ягоды в кастрюлю или сотейник и разомните толкушкой или вилкой.
Add sugar and citric acid, stir. Pour the mixture into a pan of boiling water, stir, and bring to a boil over low heat. But make sure that the broth does not start to boil, then remove it from the heat.
Добавьте сахар и лимонную кислоту, перемешайте. Вылейте массу в кастрюлю с закипевшей водой, перемешайте, доведите до кипения на медленном огне. Но следите, чтобы отвар не начал кипеть, после чего снимите его с огня.
Strain the broth through a sieve into a clean container and let it cool. Strawberry juice is served both warm and chilled.
Процедите отвар сквозь сито в чистую емкость, дайте ему остыть. Подают морс из клубники как в теплом, так и в охлажденном виде.
Serve strawberry juice by pouring it into beautiful glass glasses and garnishing with fresh mint leaves.
Подавайте клубничный морс, разлив его в красивые стеклянные стаканы и украсив свежими листьями мяты.