Recipes / Fruit juice without cooking Морс без варки
Since ancient times, fruit drinks have been prepared in Rus' - refreshing vitamin drinks, which are the juices of various berries (lingonberries, cranberries, raspberries, cherries), diluted with water and sweetened. Fruit drinks not only quench thirst, but also saturate the body with useful microelements and vitamins, which increase immunity and have a general strengthening effect. It is most beneficial to prepare fruit juice without cooking, so as not to evaporate the precious vitamins. We offer you a simple recipe for a drink made without boiling.
Давняя русская традиция — морсы, освежающие напитки с витаминной ценностью, состоящие из соков разных ягод (брусники, клюквы, малины, вишни), разбавленных водой и подслащённых. Морсы не только утоляют жажду, но и насыщают организм полезными микроэлементами и витаминами, повышающими иммунитет и оказывающими общеукрепляющее действие. Лучше всего готовить морс без варки, чтобы не выпарить ценные витамины. Предлагаем простой рецепт напитка, сделанного без кипячения.
Steps / Шаги:
Sort the berries, wash them in a colander, and let the water drain.
Переберите ягоды, помойте их в дуршлаге, дайте воде стечь.
Puree the berries using a blender.
Пюрируйте ягоды при помощи блендера.
Pour the berry mass with prepared water at room temperature, strain, add honey to the strained drink and stir.
Залейте ягодную массу подготовленной водой комнатной температуры, процедите, добавьте в процеженный напиток мед и размешайте.
Serve the fruit drink immediately or chill it in the refrigerator.
Подавайте морс сразу или охладите его в холодильнике.
Pour the berry drink into transparent glasses, throw in ice cubes and thinly sliced lemon slices: this way a simple homemade fruit drink will look like a cocktail in a resort restaurant.
Разлейте ягодный напиток в прозрачные стаканы, бросьте в них кубики льда и тонко нарезанные дольки лимона: так простой домашний морс будет выглядеть, как коктейль в курортном ресторане.