Sort through the viburnum berries, removing those unsuitable for consumption.
Переберите ягоды калины, удалив непригодные для употребления.
Make a puree from the viburnum using a blender, place it on a sieve and let the juice drain.
Сделайте из калины пюре при помощи блендера, откиньте его на сито и дайте соку стечь.
Pour water over the berry pulp and cook it over low heat for 3-5 minutes.
Ягодный жмых залейте водой и варите его на медленном огне 3-5 минут.
Cool the broth to 40-50 ℃, strain through a sieve, add honey and viburnum juice.
Остудите отвар до 40-50 ℃, процедите через сито, добавьте мед и калиновый сок.
Serve viburnum juice warm or cold - to your taste.
Подавайте калиновый морс в теплом или холодном виде – на ваш вкус.
Serve the bright red drink in glass glasses, garnishing them with lemon wedges. If you are serving chilled fruit drink, add ice cubes.
Подавайте яркий красный напиток в стеклянных стаканах, украсив их лимонными дольками. Если вы подаете охлажденный морс, добавьте в него кубики льда.