Preheat the oven to 180℃. Sift flour with soda. Prepare the glaze. To do this, mix 100 grams of cold sour cream with 30 grams of sugar and beat thoroughly with a mixer. Cover the top of the cake with cream. Melt the chocolate and 50 grams of butter in a water bath, stirring constantly.
Разогрейте духовку до 180 ℃. Просейте муку с содой. Приготовьте глазурь. Для этого 100 граммов холодной сметаны смешайте с 30 граммами сахара и тщательно взбейте миксером. Кремом покройте торт сверху. Шоколад и 50 граммов сливочного масла растопите на водяной бане, постоянно помешивая.
In a bowl, beat the eggs with a mixer at maximum power until they double in size. Add sugar. You will get a homogeneous light creamy mass. Add sour cream to the eggs, beat. Pour in the melted butter and stir again. Gradually adding flour, thoroughly mix the dough with “folding” movements from bottom to top. Divide the dough into two parts. Add cocoa into one of them and stir until smooth.
В миске миксером взбейте яйца на максимальной мощности, они должны увеличиться в 2 раза. Добавьте сахар. Получится однородная светлая кремовая масса. Добавьте к яйцам сметану, взбейте. Влейте растопленное масло и перемешайте еще раз. Постепенно добавляя муку, тщательно перемешивайте тесто «складывающими» движениями снизу вверх. Разделите тесто на две части. В одну из них введите какао и перемешайте до однородности.
Line the bottom of the pan with baking paper or parchment. Grease the bottom and walls with oil. Place 2 tablespoons of light dough in the center. Pour the same amount of chocolate mixture on top in the middle. Continue making layers until you run out of dough.
Застелите дно формы бумагой для выпечки или пергаментом. Смажьте дно и стенки маслом. В центр выложите 2 столовые ложки светлого теста. Сверху посередине влейте столько же шоколадной смеси. Продолжайте делать слои, пока не закончится тесто.
Put the cake to bake. Place the pan in an oven preheated to 180°C for about 40 minutes. Check readiness with a toothpick. It should come out dry and free of crumbs from the center of the pie.
Поставьте торт выпекаться. Поставьте форму в разогретую до 180 °C духовку примерно на 40 минут. Готовность проверьте с помощью зубочистки. Она должна выходить из центра пирога сухой и без крошек.
Make stripes of frosting on top of the cake. To do this, after cooling the glaze a little, pour the mixture into a pastry bag or syringe.
Сделайте полоски из глазури сверху торта. Для этого, немного остудив глазурь, перелейте массу в кондитерский мешок или шприц.