In a deep bowl, line two pieces of cling film crosswise to form the cake. Cut the gingerbreads lengthwise into two parts. Peel the bananas and cut into small slices. Walnuts can be fresh or dried. Fry them in a pan for about 20 minutes.
В глубокой миске крест-накрест выстелите два отрезка пищевой пленки для формирования торта. Пряники разрежьте вдоль на две части. Бананы очистите и нарежьте небольшими дольками. Грецкие орехи могут быть свежими или подсушенными. Обжарьте их на сковороде около 20 минут.
Make a gingerbread cake. Place one layer of gingerbread cookies in a bowl lined with cling film, frosting side down, to make it look nice. Pour sour cream on top and place a layer of bananas. Next is another layer of gingerbread, then sour cream and bananas.
Соберите торт из пряников. На застеленную пищевую пленку в миске выложите один слой пряников, глазурью вниз, чтобы красиво смотрелось. Сверху полейте сметаной и выложите слой бананов. Далее снова слой пряников, затем сметана и бананы.
Alternate layers until you run out of gingerbread. They should be the top layer.
Чередуйте слои, пока не закончатся пряники. Они должны быть верхним слоем.
Lift the film from all sides and cover the cake, pressing it down a little with your hands. Place the cake in the refrigerator to soak for at least 3-4 hours. Then remove from the refrigerator, unwrap the film, place a flat plate on the bottom of the cake and turn it over. Remove the film.
Поднимите пленку со всех сторон и накройте торт, немного примяв руками. Уберите торт пропитываться в холодильник минимум на 3-4 часа. Затем достаньте из холодильника, разверните пленку, приложите к низу торта плоскую тарелку и переверните. Снимите пленку.
For the chocolate glaze, take half a chocolate bar and break it into pieces. Pour into a bowl. Add 1 tablespoon of milk and heat the mixture in a water bath until smooth, stirring constantly. Or microwave for 20 seconds, then remove, stir, and microwave for another 10 seconds.
Для шоколадной глазури возьмите половину шоколадной плитки, разломите ее на кусочки. Пересыпьте в миску. Добавьте 1 столовую ложку молока и нагрейте массу на водяной бане до однородности, постоянно помешивая. Или поставьте в микроволновку на 20 секунд, затем вытащите, перемешайте и поставьте нагреваться еще на 10 секунд.
Drizzle the chocolate mixture over the top of the dessert using a spoon. Garnish with walnuts.
Полейте шоколадной массой десерт сверху при помощи ложки. Украсьте грецкими орехами.
Place the gingerbread cake in the refrigerator to soak for another couple of hours.
Поставьте торт из пряников в холодильник пропитываться еще на пару часов.
Serve gingerbread cake with tea or coffee.
Подавайте торт из пряников к чаю или кофе.