Preheat the oven to 180℃. Sift the flour through a sieve.
Разогрейте духовку до 180 ℃. Просейте муку через сито.
There are two layers used in sour cream – chocolate and vanilla. First, prepare a light crust. In a deep bowl, break 2 eggs, add half a glass of sugar to them and beat thoroughly.
В сметаннике используются два коржа – шоколадный и ванильный. Для начала приготовьте светлый корж. В глубокой миске разбейте 2 яйца, добавьте к ним полстакана сахара и тщательно взбейте.
Add half a glass of sour cream to the egg mixture, add 1 teaspoon of soda and stir well. Add flour and vanilla sugar, beat the dough.
Добавьте полстакана сметаны к яичной массе, высыпьте 1 чайную ложку соды и хорошо размешивайте. Добавьте муку и ванильный сахар, взбейте тесто.
Pour the dough into the mold and bake for 30-35 minutes in the oven at 180 ℃. The cake should be baked well; check its readiness using a wooden skewer or toothpick: pierce the cake, the toothpick should come out clean.
Влейте тесто в форму и выпекайте в течение 30–35 минут в духовке при 180 ℃. Корж должен хорошо пропечься, его готовность проверьте с помощью деревянной шпажки или зубочистки: проткните корж, зубочистка должна остаться чистой.
Prepare the chocolate cake according to the same recipe, adding 1.5 tablespoons of cocoa powder to the flour. Bake until done. Then let the cakes cool.
Приготовьте шоколадный корж по такому же рецепту, добавив в муку 1,5 столовой ложки какао-порошка. Выпекайте до готовности. Затем дайте коржам остыть.
Prepare the cream. Add a glass of sugar to 2 cups of sour cream and beat thoroughly.
Приготовьте крем. К 2 стаканам сметаны добавьте стакан сахара и тщательно взбейте.
Assemble the cake. Cut the cakes lengthwise. Grease the bottom cake with cream, place the second cake and so on. To make the sour cream more tender, grease the sides with cream. Leave the cake for 8-10 hours or overnight in the refrigerator so that the cream hardens and the cakes are well soaked.
Соберите торт. Коржи разрежьте вдоль. Нижний корж смажьте кремом, выложите второй корж и так далее. Чтобы сметанник был нежнее, смажьте кремом боковые стороны. Оставьте торт на 8-10 часов или на ночь в холодильнике, чтобы крем застыл, а коржи хорошо пропитались.
Use crushed nuts or chocolate chips to decorate the cake. Fresh fruit and even cake crumbs will also work.
Для украшения торта используйте дробленые орехи или шоколадную стружку. Также подойдут свежие фрукты и даже крошки от коржей.