Preheat the oven to 180°C. Prepare a baking pan, grease the bottom and edges of the pan with butter. Sift the flour with baking powder. Separate cold eggs into whites and yolks. Remove the butter from the refrigerator in advance to soften it.
Разогрейте духовку до 180 °С. Подготовьте форму для выпечки, смажьте сливочным маслом дно и края формы.Просейте муку с разрыхлителем. Разделите холодные яйца на белки и желтки. Сливочное масло достаньте из холодильника заранее, чтобы оно размягчилось.
Grind the yolks with sugar. To do this, add the yolks, sugar, salt and vanillin to a deep bowl. Beat the mixture with a mixer until it becomes smooth and fluffy.
Разотрите желтки с сахаром. Для этого добавьте в глубокую миску желтки, сахар, соль и ванилин. Взбивайте смесь миксером, пока она не станет однородной и пышной.
In a separate container, beat the whites. They should increase in volume by 2.5-3 times. Add them to the yolk mixture in portions, alternating with sifted flour and stirring gently.
В отдельной емкости взбейте белки. Они должны увеличиться в объеме в 2,5-3 раза. Порциями добавляйте их в желтковую массу, чередуя с просеянной мукой и аккуратно размешивая.
Pour the dough into the mold and smooth its surface. Place the pan in the oven and bake the sponge until golden brown, about 35 minutes. You can check the readiness of the biscuit with a wooden toothpick. Pierce the cake with a toothpick; there should be no dough left on it.
Перелейте тесто в форму и разровняйте его поверхность. Поместите форму в духовку и выпекайте бисквит до золотистого цвета примерно 35 минут. Проверить готовность бисквита можно деревянной зубочисткой. Проткните корж зубочисткой, на ней не должно оставаться теста.
Leave the biscuit in the mold for 7-10 minutes. Then carefully, cutting the sides with a knife, remove it from the springform pan. Cool on a wire rack.
Оставьте бисквит в форме минут 7-10. После чего аккуратно, подрезая ножом бока, достаньте его из разъемной формы. Остудите на решетке.
Prepare the cream. Boil milk and cool to room temperature. Mix it with vanilla. Beat the butter with a mixer and, without stopping, add powdered sugar. Pour in the cooled milk, gradually increasing the whipping speed.
Приготовьте крем. Вскипятите молоко и остудите до комнатной температуры. Смешайте его с ванилином. Миксером взбейте масло и, не останавливаясь, введите сахарную пудру. Вливайте остывшее молоко, постепенно прибавляя скорость взбивания.
Start assembling the cake. Cut the cake into two parts lengthwise; it is most convenient to do this with a special string or a long serrated knife. Coat the cooled cakes with cream, smooth and assemble the cake. Spread the remaining cream over the sides of the cake. Dust the top of the cake with cocoa powder and place it in the refrigerator for a few hours.
Приступите к сборке торта. Разрежьте корж на две части вдоль, удобнее всего это делать специальной струной или длинным зубчатым ножом. Остывшие коржи обмажьте кремом, разровняйте и соберите торт. Оставшимся кремом обмажьте бока торта. Посыпьте верхушку торта какао-порошком и поставьте его на несколько часов в холодильник.
Use chocolate or coconut shavings, chocolate icing or fresh fruit as decoration.
В качестве украшения используйте шоколадную или кокосовую стружку, шоколадную глазурь или свежие фрукты.