Wash the strawberries and puree them in a blender. Separate the whites from the yolks.
Помойте клубнику и перетрите ее блендером в пюре. Отделите белки от желтков.
Pour milk into a saucepan and bring to a boil, but do not boil. Pour in the yolks in a thin stream and, stirring constantly, cook for 10 minutes over low heat. Then cool. Heat the whites and sugar in a water bath until the sugar dissolves. Beat at high speed until stiff peaks form. Gradually pour the milk mixture into the egg whites, continuing to beat at medium speed. Add vanilla and whipped strawberries to the ice cream and mix again. Place the mixture in a plastic container and place it in the freezer. After 4 hours, the ice cream can be served.
В кастрюлю налейте молоко довести до кипения, но не кипятить. Тонкой струйкой влейте желтки и, постоянно помешивая, варите 10 минут на медленном огне. Затем остудите. Белки с сахаром нагрейте на водяной бане до растворения сахара. Взбейте на высокой скорости до устойчивых пиков. Постепенно вливайте молочную смесь в белки, продолжая взбивать на средней скорости. Добавьте в мороженое ванилин и взбитую клубнику, еще раз перемешайте. Положите массу в пластиковый контейнер и поставьте в морозилку. Через 4 часа мороженое можно подавать к столу.
When serving, place the ice cream in a bowl and garnish with your favorite topping and a sprig of mint.
При подаче выложите мороженое в креманку и украсьте любимым топпингом и веточкой мяты.