Using a sharp knife, cut the tomatoes into slices, the cucumber into strips, and the onion into half rings. Rinse the chicken. Lightly pound the fillet pieces with your palm or a meat mallet. Crush the spices for the marinade in a mortar.
Острым ножом нарежьте помидоры ломтиками, огурец – соломкой, а лук – полукольцами. Курицу промойте. Куски филе слегка отбейте ладонью или молотком для отбивания мяса. Специи для маринада раздавите в ступке.
Place chicken in a bowl and brush with vegetable oil. Rub the meat on all sides with the marinade spice mixture and leave for 1-2 hours.
Поместите куриное мясо в миску и смажьте растительным маслом. Со всех сторон натрите мясо смесью специй для маринада и оставьте на 1-2 часа.
Place chopped onion in a cup, pour in wine vinegar, add salt, sugar and leave to marinate for 15-20 minutes.
Выложите в чашку нарезанный лук, влейте винный уксус, добавьте соль, сахар и оставьте мариноваться на 15-20 минут.
Start preparing the sauce. Add fresh garlic, coriander and black pepper to the yogurt, pour in the remaining lemon juice, stir and add salt to taste. Leave the sauce to sit for about 10 minutes.
Приступите к приготовлению соуса. К йогурту добавьте свежий чеснок, кориандр и черный перец, влейте оставшийся лимонный сок, размешайте и посолите по вкусу. Оставьте настояться соус примерно на 10 минут.
Place the frying pan over medium heat, brush with vegetable oil and fry the chicken for 6-8 minutes, turning frequently. Wrap the finished meat tightly in foil and leave for 5 minutes. During this time, juice will be released from the chicken, while it will remain juicy. Remove chicken from foil and cut into thin strips.
Поставьте сковороду на средний огонь, смажьте растительным маслом и обжаривайте курицу в течение 6-8 минут, часто переворачивая. Готовое мясо плотно заверните в фольгу и оставьте на 5 минут. За это время из курицы выделится сок, при этом она останется сочной. Извлеките курицу из фольги и нарежьте тонкими полосками.
Assemble the shawarma. Place half a sheet of pita bread on the table and spread the filling, moving away from the edge. First add the chicken, then the cucumbers, tomatoes, onions and pour a few spoons of sauce on top. Cover the filling with the free edge of the pita bread, compact it, fold the left and right edges of the pita bread inward, and roll into a tight roll. Repeat the same for the second shawarma.
Соберите шаурму. Разложите на столе половину листа лаваша и выкладывайте начинку, отступив от края. Сначала выложите курицу, затем огурцы, помидоры, лук и полейте сверху несколькими ложками соуса. Накройте начинку свободным краем лаваша, уплотните, сложите левый и правый края лаваша внутрь, и сверните в плотный рулет. Повторите то же самое для второй шаурмы.
Heat a dry frying pan and dry the shawarma on both sides for 1-2 minutes.
Разогрейте сухую сковороду и подсушите шаурму с обеих сторон в течение 1-2 минут.
Cut each shawarma into two pieces and serve with the remaining sauce and vegetables.
Разрежьте каждую шаурму на две части и подавайте с оставшимся соусом и овощами.