Rinse fresh chicken breast or fillet. Cut into equal parts, you get 4-5 pieces from one breast. Grate the carrots for “Korean” carrots. Finely chop the green onions and cabbage. Cut the cucumbers and bell peppers into thin strips.
Промойте свежую куриную грудку или филе. Разрежьте на равные части, с одной грудки получается 4-5 кусков. Морковь натрите на терке для «корейской» моркови. Зеленый лук и капусту мелко нашинкуйте. Огурцы и сладкий перец нарежьте тонкой соломкой.
Prepare the chicken fillet. Heat a frying pan over medium heat, add 3 tablespoons of vegetable oil and heat it for a few minutes. Add chicken fillet, add salt and pepper to taste. Immediately start stirring the meat for 3-5 minutes so that it is browned on all sides. Once the chicken is cooked, let it cool, then cut into small pieces.
Приготовьте куриное филе. Разогрейте сковороду на среднем огне, налейте 3 столовые ложки растительного масла и прогрейте его несколько минут. Положите куриное филе, добавьте соль и перец по вкусу. Сразу же начните перемешивать мясо в течении 3-5 минут, чтобы оно обжарилось со всех сторон. Когда куриное филе приготовится, дайте ему остыть, затем разрежьте на небольшие куски.
Mix sour cream and mayonnaise for sauce.
Смешайте сметану и майонез для соуса.
Assemble the shawarma. Apply sauce in a wide strip from one edge of the unfolded pita bread. Place cabbage, chicken pieces, then peppers, carrots, cucumbers and sprinkle onions on top. Cover the filling with the free edge of the pita bread. Fold in the bottom and top edges and roll the shawarma into a roll. Follow the same steps for the second sheet of pita bread.
Соберите шаурму. С одного края развернутого лаваша широкой полосой нанесите соус. Выложите капусту, кусочки курицы, затем перец, морковь, огурцы и присыпьте сверху луком. Накройте начинку свободным краем лаваша. Подверните нижний и верхний края и закрутите шаурму рулетом. Те же шаги проделайте для второго листа лаваша.
Place the shawarma in a heat-resistant form and bake in the oven for 10-15 minutes at 190 ℃. After 7-8 minutes, turn the shawarma over.
Сложите шаурму в жаропрочную форму и выпекайте в духовке 10-15 минут при температуре 190 ℃. Спустя 7-8 минут переверните шаурму.
Cut the shawarma in half diagonally to create a “sharp corner”. Serve hot. The sauce can be served separately in a gravy boat.
Шаурму разрежьте пополам по диагонали, чтобы получился «острый угол». Подавайте в горячем виде. Соус можно подать отдельно в соуснице.