Prepare your ingredients. Remove the butter from the refrigerator; it should be at room temperature.
Подготовьте ингредиенты. Достаньте масло из холодильника, оно должно быть комнатной температуры.
Cut the butter into cubes, place the butter, sugar and egg into a deep bowl. Mix everything well.
Масло порежьте на кубики, переложите в глубокую миску масло, сахар и яйцо. Все хорошенько перемешайте.
Add flour and soda slaked with vinegar to the mixture. Knead a thick dough. Wrap in cling film and put the dough in the refrigerator for half an hour.
Добавьте в массу муку и соду, гашенную уксусом. Замесите плотное тесто. Оберните пищевой пленкой и уберите тесто в холодильник на полчаса.
Roll out the dough into two rectangles, bake in an oven preheated to 190-200 degrees for 15-20 minutes.
Раскатайте тесто в два прямоугольника, выпекайте в разогретой до 190-200 градусов в духовке в течение 15-20 минут.
Cool the cakes slightly, then brush one cake with jam and cover the top with the second. Cut into portioned cakes.
Слегка остудите коржи, затем смажьте один корж повидлом, накройте сверху вторым. Разрежьте на порционные пирожные.
When serving, sprinkle the tops of the cakes with powdered sugar and nuts.
При подаче посыпьте пирожные сверху сахарной пудрой и орешками.