Measure out the required amount of ingredients and place them on the table for easy preparation.
Отмерьте необходимое количество ингредиентов и выложите их на стол для удобства приготовления.
Pour the milk into a deep bowl. Also add soda, salt, sugar to the bowl and mix the ingredients.
В глубокую миску вылейте молоко. Также добавьте в миску соду, соль, сахар и смешайте ингредиенты.
Break an egg into the milk and add mineral water. Mix the mixture well.
В молоко разбейте яйцо и добавьте минеральную воду. Хорошо перемешайте смесь.
Add sifted flour to the bowl. Start with 200 ml, and if the dough is runny, add another 50 ml. The consistency of the dough should be like thick sour cream. Mix the dough thoroughly so that there are no lumps.
Добавьте в миску просеянную муку. Начните с 200 мл, а если тесто будет жидким, добавьте еще 50 мл. Консистенция теста должна быть как у густой сметаны. Тщательно перемешайте тесто, чтобы в нем не было комочков.
Heat a frying pan well with vegetable oil over medium heat. Place a tablespoon of the dough onto the heated frying pan and leave the pancakes to bake for 1-2 minutes.
Хорошо прогрейте сковороду с растительным маслом на среднем огне. Выложите тесто на разогретую сковороду столовой ложкой и оставьте оладьи выпекаться на 1–2 минуты.
When the top of the dough begins to set, turn the pancakes over and bake them for another 1-2 minutes.
Когда сверху тесто начнет схватываться, переверните оладьи и выпекайте их еще 1–2 минуты.
The pancakes are ready and can be served. Bon appetit!
Оладьи готовы, можно подавать к столу. Приятного аппетита!
Place the pancakes in a beautiful stack, sprinkle with powdered sugar, add fresh berries to taste (blueberries, blueberries, raspberries, currants). Serve dessert with condensed milk, sour cream or honey. It’s best to drink pancakes with milk or aromatic tea.
Выложите оладьи красивой стопкой, присыпьте сахарной пудрой, добавьте по вкусу свежие ягоды (черника, голубика, малина, смородина). Подавайте десерт со сгущенным молоком, сметаной или медом. Вкуснее всего оладьи запивать молоком или ароматным чаем.