Rinse the rice 2-3 times until the water is clear. Peel the onions, carrots and garlic. Rinse the chicken fillet and pat dry with a paper towel.
Рис промойте 2-3 раза до прозрачной воды. Лук, морковь и чеснок почистите. Куриное филе ополосните и промокните бумажным полотенцем.
Cut the chicken fillet into small pieces 1 cm thick.
Нарежьте куриное филе небольшими кусочками толщиной 1 см.
Cut the carrots into thin strips.
Морковь порежьте тонкой соломкой.
Cut the onion into thin feathers.
Лук нарежьте тонкими перышками.
Heat a deep frying pan, thick-bottomed saucepan or cauldron. Pour in vegetable oil and add chicken fillet. Fry it for 3 minutes until golden brown over high heat.
Разогрейте глубокую сковороду, кастрюлю с толстым дном или казан. Влейте растительное масло и выложите куриное филе. Обжарьте его 3 минуты до золотистой корочки на сильном огне.
Reduce heat to medium. Add onions to the chicken and fry for another 5 minutes.
Убавьте огонь до среднего уровня. Добавьте к курице репчатый лук и жарьте еще 5 минут.
Add carrots and cook for another 3 minutes.
Добавьте морковь и жарьте еще 3 минуты.
Season the meat and vegetables with salt and pepper. Add spices for pilaf. Stir.
Приправьте мясо и овощи солью и перцем. Добавьте специи для плова. Перемешайте.
Pour rice into the cauldron and spread it into an even layer. Don't mix anything.
Засыпьте в казан рис и разровняйте его ровным слоем. Ничего не перемешивайте.
Pour 2 cups of cold water into the cauldron. It should completely cover the ingredients.
Залейте в казан 2 стакана холодной воды. Она должна полностью покрыть ингредиенты.
Stick whole cloves of garlic into the rice. Salt the water a little and cover the cauldron with a lid. Cook the pilaf for about 20-30 minutes over low heat until the water is completely absorbed.
Воткните в рис целые зубчики чеснока. Посолите немного воду и накройте казан крышкой. Готовьте плов примерно 20-30 минут на медленном огне до полного впитывания воды.
Chicken pilaf is ready. Serve the dish garnished with fresh cilantro.
Плов с курицей готов. Подайте блюдо, украсив свежей кинзой.
Place the pilaf on flatbread or pita bread. Serve it with Shakarob salad, which is prepared from tomatoes, onions and basil with the addition of spices and chili peppers.
Выложите плов на лепешку или лаваш. К нему подайте салат Шакароб, который готовится из помидор, лука и базилика с добавлением специй и перца чили.