Clean the beef from films and sinews. Rinse meat and chicken and pat dry with paper towel. Peel the onions and sausages. Prepare the remaining ingredients. It is best to use beef broth for soup, boiled on the bone. Pour the broth into a saucepan and put on fire. You can also put other meat products in the solyanka: smoked sausage, ham, pork, heart and even kidneys.
Очистите говядину от пленок и жил. Ополосните мясо, курицу и промокните бумажным полотенцем. Очистите репчатый лук и сосиски. Подготовьте остальные ингредиенты. Бульон для супа лучше всего взять говяжий, сваренный на кости. Налейте бульон в кастрюлю и поставьте на огонь. В солянку можно положить и другие мясные продукты: копченую колбасу, ветчину, свинину, сердце и даже почки.
Cut the onions into thin pieces.
Порежьте репчатый лук тонкими перышками.
Cut the beef into strips
Порежьте говядину соломкой
Cut the chicken fillet into small strips.
Куриное филе порежьте небольшими полосками.
Cut the sausages into slices.
Сосиски порежьте кружочками.
Cut the pickled cucumbers into thin strips.
Соленые огурцы нарежьте тонкой соломкой.
Cut the olives into rings.
Маслины порежьте колечками.
Heat a frying pan and pour in vegetable oil. Fry the onions over medium heat for 5 minutes until golden.
Разогрейте сковороду и влейте растительное масло. Обжарьте репчатый лук на среднем огне в течение 5 минут до золотистости.
Add the beef and chicken to the onions and fry for another 5 minutes.
Добавьте к луку говядину и курицу и обжарьте еще 5 минут.
Add the sausages and fry everything together for another 2 minutes.
Добавьте сосиски и обжарьте все вместе еще 2 минуты.
Add pickles and tomato paste. Salt and pepper everything to taste. Stir.
Добавьте соленые огурцы и томатную пасту. Посолите все и поперчите по вкусу. Перемешайте.
When the broth boils, add the fried meats and vegetables into it. Add bay leaf if desired. Cook the soup over low heat for 20 minutes.
Когда бульон закипит, переложите в него обжаренные мясные изделия и овощи. Добавьте по желанию лавровый лист. Варите суп на небольшом огне 20 минут.
At the very end, add the olives. Season the soup to taste by adding a little salt and pepper.
В самом конце добавьте маслины. Доведите суп до вкуса, добавив в него немного соли и перца.
The meat hodgepodge is ready. Cover it with a lid and let it sit for 30 minutes.
Мясная солянка готова. Накройте ее крышкой и дайте ее настояться 30 минут.
Garnish a portion of solyanka with a slice of lemon and chopped herbs. Add a spoonful of sour cream. Bon appetit.
Украсьте порцию солянки ломтиком лимона и рубленой зеленью. Добавьте ложечку сметаны. Приятного аппетита.
Serve the solyanka with toast from Borodino bread.
Подайте к солянке тосты из бородинского хлеба.