Wash all vegetables thoroughly, peel onions, garlic and carrots. Sterilize jars and lids.
Тщательно промойте все овощи, очистите лук, чеснок и морковь. Простерилизуйте банки и крышки.
Cut the zucchini and carrots into rounds up to 0.5 cm thick.
Нарежьте кабачки и морковь кругляшами до 0,5 см толщиной.
Carefully remove the stem from the tomatoes and cut them into slices about 5 mm thick.
У помидоров аккуратно удалите плодоножку и нарежьте их кружками толщиной около 5 мм.
Chop the garlic cloves into thin slices.
Порубите зубчики чеснока на тонкие ломтики.
Place salt and sugar in a saucepan, add water (0.5 l) and add vinegar. Bring to a boil and turn off. Place a few peppercorns and a couple of dill sprigs in a sterile jar.
В кастрюлю положите соль и сахар, залейте водой (0,5 л) и добавьте уксус. Доведите до кипения и выключите. В стерильную банку положите несколько горошинок перца и пару веточек укропа.
Place all the chopped vegetables in a jar in any order, it is better to lay them in layers as tightly as possible. As soon as the maximum space is filled, pour in the marinade (boiling water with spices, we prepared it in the previous step) and roll up the lid. Wrap the jar in a towel and let cool. Pickled zucchini is ready for the winter!
Переложите в банку все нарезанные овощи в произвольном порядке, лучше закладывать слоями, как можно плотнее. Как только максимум пространства будет заполнен, залейте маринад (кипяток со специями, мы приготовили его на предыдущем этапе) и закатайте крышку. Закутайте банку в полотенце и дайте остыть. Маринованные кабачки на зиму готовы!
This twist looks attractive - it will look good on a shelf, and you won’t be ashamed to give it to friends or acquaintances. How nice it is to open a jar of vegetables in the cold winter and feel the taste of summer again!
Такая закрутка привлекательно выглядит - она будет хорошо смотреться на полке, ее не стыдно подарить друзьям или знакомым. А как приятно холодной зимой открыть банку с овощами и вновь почувствовать вкус лета!