Prepare all the ingredients specified in the recipe. Rinse the cod fillet, dry with a paper towel and, if necessary, remove bones and scales. Preheat the oven to 180⁰C.
Подготовьте все ингредиенты, указанные в рецепте. Филе трески промойте, просушите бумажным полотенцем и, при необходимости, очистите от костей и чешуи. Разогрейте духовку до 180⁰С.
Cut the fillet into portions. The smoother the pieces are, the more evenly they will bake.
Разрежьте филе на порционные кусочки. Чем ровнее будут кусочки, тем равномернее они запекутся.
Mix flour and spices in a bowl. Dredge each piece of cod thoroughly in the flour mixture.
В миске смешайте муку и специи. Каждый кусочек трески хорошенько обваляйте в мучной смеси.
Break the egg into a bowl, add salt and pepper and whisk with a fork or whisk.
Яйцо разбейте в миску, посолите, поперчите и взболтайте вилкой или венчиком.
Dip the cod pieces into the egg mixture and then roll them in breadcrumbs.
Обмакните кусочки трески в яичную смесь, а затем обваляйте их в панировочных сухарях.
Line a baking sheet with parchment. Place cod pieces on parchment and sprinkle with vegetable oil. Place in the oven to bake for 25-30 minutes at 180⁰C.
Противень выстелите пергаментом. Выложите на пергамент кусочки трески, сбрызните растительным маслом. Отправьте запекаться в духовку на 25-30 минут при температуре 180⁰С.
The cod is ready. Place the fish on serving plates and serve with your favorite sauce.
Треска готова. Разложите рыбу на порционные тарелки и подайте ваш любимый соус.