Prepare the ingredients indicated in the recipe.
Подготовьте ингредиенты, указанные в рецепте.
Place strawberries in a small saucepan and add sugar. Fill everything with clean cold water. Place the pan on the fire.
В небольшую кастрюлю выложите клубнику и всыпьте сахар. Залейте всё чистой холодной водой. Поставьте кастрюлю на огонь.
Stir the contents of the pan until the sugar is completely or partially dissolved.
Перемешайте содержимое кастрюли до полного или частичного растворения сахара.
When the water in the pan boils, reduce the heat. Cook the compote for 10 minutes over low heat.
Когда вода в кастрюле закипит, убавьте огонь. Варите компот 10 минут на медленном огне.
Remove the finished compote from the heat and cover with a lid. Let it sit for 30 minutes. If desired, wait until the compote has cooled completely. Pour the compote into glasses.
Готовый компот снимите с огня и накройте крышкой. Дайте ему настояться 30 минут. По желанию подождите, пока компот полностью остынет. Разлейте компот по бокалам.
Garnish the compote with a slice of orange and a cocktail straw.
Компот украсьте ломтиком апельсина и коктейльной трубочкой.