Wash the lemons thoroughly, prepare the necessary utensils on the table for convenience.
Тщательно помойте лимоны, подготовьте необходимую посуду на столе, для удобства.
Cut the lemons into small slices and remove the seeds.
Нарежьте лимоны мелкими дольками, удалите косточки.
Using a blender, puree the lemons.
С помощью блендера пюрируйте лимоны.
Add sugar to lemon puree. Allow the lemon mixture to sit with the sugar and release the juices. If desired, for a tart taste, you can replace half the sugar with fresh honey.
Добавьте в лимонное пюре сахар. Дайте лимонной смеси настояться с сахаром и выделить сок. По желанию, для терпкого вкуса, можно заменить половину сахара свежим медом.
Cook the infused lemon puree with sugar over low heat, stirring, until it boils. After 2-3min. Remove from heat.
Настоявшееся пюре из лимонов с сахаром варите на медленном огне, помешивая, до закипания. Через 2-3мин. Снимите с огня.
You can transfer the finished jam into jars for storage and cool. Or serve with tea; you can garnish the jam with nuts, lemon slices or fresh mint. have a nice
Готовое повидло можете переложить в банки на хранение и остудить. Либо подавайте к чаю, можете украсить повидло орешками, дольками лимона или свежей мятой. приятного