Peel the onions and garlic. Rinse the rice thoroughly. Remove the shells from the nuts.
Почистите лук и чеснок. Тщательно промойте рис. Очистите орехи от скорлуп.
Cut the meat into large cubes. Place the meat in a saucepan, add water and bring to a boil. Reduce the heat under the pan, skim off the foam. As soon as the foam stops forming, close the pan with a lid and leave the meat to cook for 40 minutes.
Нарежьте мясо крупными кубиками. Поместите мясо в кастрюлю, залейте водой и доведите до кипения. Убавьте огонь под кастрюлей, снимите пену. Как только пена перестанет образовываться, закройте кастрюлю крышкой и оставьте мясо вариться на 40 минут.
Finely chop the onion, garlic and walnuts.
Мелко нарежьте лук, чеснок и грецкие орехи.
Add rice and onion to the pan and cook the soup for another 15 minutes over medium heat.
Добавьте в кастрюлю рис и лук, варите суп еще 15 минут на среднем огне.
Roast the walnuts in a dry frying pan.
Обжарьте грецкие орехи на сухой сковороде.
Add nuts, garlic, tkemali sauce, tomato paste and spices to the soup, salt and pepper to taste. Cook the soup for another 5 minutes.
Добавьте в суп орехи, чеснок, соус ткемали, томатную пасту и специи, посолите и поперчите по вкусу. Варите суп еще 5 минут.
After removing the soup from the heat, let it sit for 30 minutes. You can serve kharcho with walnuts to the table.
После того, как снимете суп с огня, дайте ему настояться 30 минут. Можно подавать харчо с грецкими орехами ко столу.
Before serving, garnish the contents of each plate with fresh herbs. An excellent dressing for kharcho soup would be sour cream or homemade mayonnaise.
Перед подачей на стол украсьте содержимое каждой тарелки свежей зеленью. Отличной заправкой для супа харчо будут сметана или домашний майонез.