Remove the skins from the garlic and onions. Wash the meat. To make lentils cook faster and be better absorbed by the body, soak them overnight in warm water.
Снимите шелуху у чеснока и лука. Помойте мясо. Чтобы чечевица быстрее варилась и лучше усваивалась организмом замочите ее на ночь в теплой воде.
Place the meat cut into large cubes in a saucepan, fill it with water and bring to a boil. Next, cook the meat over medium heat. Skim off the foam. Cover the pan with a lid as soon as foam stops forming and cook the meat for 30 minutes.
Положите в кастрюлю нарезанное крупными кубиками мясо, залейте его водой и доведите до кипения. Далее варите мясо на среднем огне. Снимите пену. Накройте кастрюлю крышкой как только пена перестанет образовываться, варите мясо 30 минут.
Cut the onion, garlic and tomatoes into small slices. Preheat a frying pan with oil, add onion and garlic. After the vegetables are soft, add tomatoes and tkemali sauce, mix the ingredients. Fry the vegetables for a couple more minutes.
Нарежьте мелкими ломтиками лук, чеснок и помидоры. Предварительно разогрейте сковороду с маслом, выложите на нее лук и чеснок. После того, как овощи станут мягкими, добавьте помидоры и соус ткемали, перемешайте ингредиенты. Обжаривайте овощи еще пару минут.
Pour the contents of the frying pan into the pan, add the lentils, salt and pepper the soup to taste. Boil the soup for 30 minutes.
Содержимое сковороды пересыпьте в кастрюлю, добавьте чечевицу, посолите и поперчите суп по вкусу. Варите суп на протяжении 30 минут.
Add spices, garlic and finely chopped fresh herbs to the soup. Cook Georgian kharcho for 5 minutes.
Добавьте в суп специи, чеснок и мелко нарубленную свежую зелень. Варите харчо по-грузински 5 минут.
When the soup is ready, let it sit for about 30 minutes. Next, pour the soup into plates and serve.
Когда суп приготовится, дайте настояться ему минут 30. Далее вылейте суп в тарелки и подавайте ко столу.
Georgian kharcho can be served with fresh herbs and slices of chili pepper. For dressing, you can use sour cream or homemade mayonnaise.
Харчо по-грузински можно подавать со свежей зеленью и дольками перца чили. Для заправки можно использовать сметану или домашний майонез.