Wash vegetables and herbs. Peel the garlic.
Помойте овощи и зелень. Очистите чеснок от шелухи.
Sterilize the jars. Place them in the oven for 20 minutes, the temperature inside should be 100-110 °C. Then turn off the oven and let the jars cool inside for a few minutes.
Простерилизуйте банки. Поставьте их в духовку на 20 минут, температура внутри должна составлять 100-110 °C. Затем выключите духовку, дайте банкам остыть внутри несколько минут.
Pierce the tomatoes in the stem area: this way they will not burst, will retain their shape and will be better salted.
Проколите помидоры в области плодоножки: так они не лопнут, сохранят свою форму и лучше просолятся.
Place dill and bay leaf on the bottom of the jar.
Выложите на дно банки укроп и лавровый лист.
Carefully and evenly place the tomatoes and 2 whole cloves of garlic in the jar.
Аккуратно и равномерно выложите в банке помидоры и 2 целых зубчика чеснока.
Add sugar, salt, pepper, mustard, cloves and 1 tablespoon mustard. Pour in vinegar.
Добавьте сахар, соль, перец, горчицу, гвоздику и 1 столовую ложку горчицы. Влейте уксус.
Boil water and pour boiling water over the tomatoes. Screw the jar.
Вскипятите воду и залейте кипятком помидоры. Закрутите банку.
Serve tomatoes with mashed potatoes or any other side dish.
Подавайте помидоры с картофельным пюре или любым другим гарниром.