Wash the vegetables. Peel the garlic. Peel the carrots.
Помойте овощи. Очистите чеснок от шелухи. Почистите морковь.
Sterilize the jars. Place them in the oven for 20 minutes, the temperature inside should be 100-110 °C. Then turn off the oven and let the jars cool inside for a few minutes.
Простерилизуйте банки. Поставьте их в духовку на 20 минут, температура внутри должна составлять 100-110 °C. Затем выключите духовку, дайте банкам остыть внутри несколько минут.
Shred the cabbage. Transfer it to a deep plate.
Нашинкуйте капусту. Переложите ее в глубокую тарелку.
Remove the core and seeds from the pepper and chop it. Grate the carrots on a coarse grater. Add vegetables to cabbage. Stir.
Удалите сердцевину с семечками из перца и нарежьте его. Натрите морковь на крупной терке. Добавьте овощи к капусте. Перемешайте.
Place dill on the bottom of the jar.
На дно банки выложите укроп.
Place the tomatoes.
Выложите томаты.
Place a mixture of chopped vegetables in a jar, then a layer of tomatoes. Repeat layers.
Выложите в банку смесь нарезанных овощей, затем слой помидоров. Повторите слои.
Salt, add sugar, pepper and cloves. Pour boiling water over it. Roll up.
Посолите, добавьте сахар, перец и гвоздику. Залейте кипятком. Закатайте.
When salting, add bay or oak leaf.
При засолке добавьте лавровый или дубовый лист.