Wash the vegetables and sterilize the jar.
Помойте овощи, простерилизуйте банку.
Sterilize the jars. Place them in the oven for 20 minutes, the temperature inside should be 100-110 °C. Then turn off the oven and let the jars cool inside for a few minutes.
Простерилизуйте банки. Поставьте их в духовку на 20 минут, температура внутри должна составлять 100-110 °C. Затем выключите духовку, дайте банкам остыть внутри несколько минут.
Pass the tomatoes through a meat grinder.
Пропустите помидоры через мясорубку.
Remove seeds from the pepper and chop.
Очистите перец от семян и нарежьте.
Place tomato puree on the stove, add salt and sugar.
Поставьте на плиту томатное пюре, посолите, добавьте сахар.
Pour in sunflower oil and simmer for 5 minutes.
Влейте подсолнечное масло и тушите 5 минут.
Add pepper, pour in a little water, throw in peppercorns. Simmer for 10-15 minutes.
Добавьте перец, влейте немного воды, бросьте перец горошком. Тушите 10-15 минут.
Pour hot lecho into jars and screw.
Разлейте горячее лечо по банкам и закрутите.
Serve lecho as a salad in a deep plate with Borodino bread.
Подавайте лечо как салат в глубокой тарелке с бородинским хлебом.