Prepare the starter for the dough at least 24 hours in advance so that it can grow and begin the “revival” process.
Заранее, как минимум, за сутки приготовьте закваску для теста, чтобы она смогла вырасти и начать процесс «оживания».
In the morning, add water (70-80 ml), rye flour (120-140 g) and salt to the starter. Leave for 3-4 hours in a warm place to ferment.
С утра добавьте в закваску воду (70-80 мл), ржаную муку (120-140 г) и соль. Оставьте на 3-4 часа в теплом месте для заквашивания.
After fermentation, mix the prepared dough with the remaining water and add both types of flour.
После заквашивания подготовленное тесто смешайте с оставшейся водой и добавьте оба вида муки.
Roll the dough into a ball and leave it to rise for 70-90 minutes. The dough should at least double in size.
Скатайте из теста шар и оставьте его на 70-90 минут для поднятия. Тесто должно увеличиться минимум в два раза.
Transfer the dough to a baking pan lined with parchment paper.
Переложите тесто в форму для выпекания, заранее застеленную пергаментом.
Sprinkle the dough with water and place in an oven preheated to 260 ℃ for 5 minutes, then reduce the temperature to 210 ℃ and bake the bread for 60 minutes.
Сбрызните тесто водой и отправьте в разогретую до 260 ℃ духовку на 5 минут, после уменьшите температуру до 210 ℃ и выпекайте хлеб 60 минут.
Cool the finished bread a little, cut it and serve it to the dinner table or for tea.
Готовый хлеб немного остудите, нарежьте и подавайте к обеденному столу или к чаепитию.