Preheat the oven to 50-60°C. Wash the vegetables, peel the zucchini and bell pepper. Weigh vegetables already peeled.
Разогрейте духовку до 50-60 °С. Помойте овощи, очистите кабачки и болгарский перец. Взвешивайте овощи уже в очищенном виде.
Puree tomatoes, dill, garlic and peppercorns in a blender.
Томаты, укроп, чеснок и перец горошком пробейте блендером.
Cut the zucchini into small cubes and the bell pepper into strips.
Нарежьте кабачок небольшими кубиками, перец болгарский – соломкой.
Place the cauldron or saucepan on the stove. Pour vegetable oil, vinegar and tomato sauce into it. Add salt, sugar, zucchini and pepper. Bring to a boil.
Казан или кастрюлю поставьте на плиту. Налейте в нее растительное масло, уксус и томатный соус. Добавьте соль, сахар, кабачки и перец. Доведите до кипения.
After boiling, stir and leave to simmer for 60 minutes. After half an hour a very strong smell will appear - no big deal, nothing burns. There is no need to interfere. If you want, you can stir, but preferably no more than a couple of times.
После закипания перемешайте и оставьте на 60 минут тушиться. Через полчаса появится очень сильный запах – ничего страшного, ничего не пригорает. Мешать не нужно. Если появилось желание – можете перемешать, но желательно не больше пары раз.
While the yurcha is stewing, sterilize the jars. Place them on a rack, neck down, in the preheated oven for 10 minutes.
Пока тушится юрча, простерилизуйте банки. Поставьте их на решетке горлышком вниз на 10 минут в разогретую духовку.
When the yurcha is ready, transfer it hot into sterilized jars and roll up the lids. Place the jars with the lids down and cover with something warm (such as a blanket or blanket) until completely cooled.
Когда юрча будет готова, переложите ее горячей в простерилизованные банки и закатайте крышками. Поставьте банки крышками вниз и накройте чем-нибудь теплым (например, одеялом или пледом) до полного охлаждения.